En plantebaseret kost er rig på kræfthæmmende stoffer og kan hjælpe både med at forebygge og overleve kræft.
En plantebaseret kost består af frugter, grøntsager, korn, bælgfrugter, nødder og frø, men kan også inkludere små mængder animalske produkter som fjerkræ, æg, mejeriprodukter og fisk.
AICR (American Institute for Cancer Research | det Amerikanske Institut for Kræftforskning) anbefaler at fylde to tredjedele af tallerkenen med plantemad.
Deres guide til plantebaseret indkøb inkluderer:
- Frugt og Grønt: Vælg grønne bladgrøntsager, bær, korsblomstrede grøntsager som broccoli og kål, og orange frugter og grøntsager.
- Fuldkorn: Vælg fiberrige fuldkorn som havre, byg, quinoa og brune ris.
- Planteproteiner: Vælg bønner, linser, tofu, tempeh og edamame.
- Nødder og Frø: Vælg nødder, nøddesmør og frø. Det giver både sunde fedtstoffer og proteiner.
Læs mere på airc.org